Aquatic Center Design in Copenhagen by Kengo Kuma


About Kengo Kuma

Kengo Kuma creates aquatic center design in Copenhagen.
Project foresees construction with pyramids and pools with infinity edge.

Combining the fluidity of water with the rigidity of a building is not a simple task, but it was the mission very well accomplished by Kengo Kuma & Associates, an office known for blending architecture and nature - and whose expertise has just beaten the competition for construction of the Water Front Cultural Center, a center dedicated to sports and water, which should soon figure in the Danish landscape.

Concurring with other big names in architecture, such as BIG, 3XN Architects, AART Archtitects + Cube Arkitekter and ALA Architects + Studio Octopi, the aquatic center design project provides for the construction of pyramids that connect land and water, is on the seashore in Copenhagen and seeks to celebrate the water through its different forms: vapor, flow and reflection of light.





With conical shapes that project both outside and inside, and have skylights at the top, the design predicts that the center not only has many pools, but that the internal tanks accompany the scale of the corresponding pyramid, while the outdoor pool, connect the buildings.

The shapes of the pyramid were a strategic choice of Kengo Kuma and Associates, who wanted to work from the project of Christianholm Island, where the center will remain, without completely imitating it. One of the differences, for example, is that the Water Front Culture House will have several facades and can be accessed in several directions.

Another solution that calls attention was the use of the location of the aquatic center. The Japanese office takes advantage of the corner of the land and provides for the construction of pools with infinity edges that intensify the frank conversation with the environment.


Hanging Gardens Residential Complex on Hillside in Izmir, Turkey


Plans
About M+D Architecture 

Project Asma Bahçeler (Hanging Gardens)
Architects M+D Mimarlık (M+D Architecture)
Location Izmir, Turkey
Area 14800 m2
Year 2017
Photos ZM Yasa Photography

The gardens are terraces, the terraces are garden ...

Hanging Gardens are designed with an understanding that preserves the natural structure of the land it is located in. Utilizing the steep incline of the land, terraces were formed and by placing them on each other, houses with independent gardens were created. While the houses were designed to be able to view the garden, the sea, the forest or the valley from every corner, living spaces were built in nature.

Hanging Gardens residential complex on hillside was designed with an understanding of the natural landscape and the green landscape. The steep slope in the area created houses with separate gardens, with the housing units being built on terraces and placed on top of each other. It was intended to establish neighborhood relations with the houses on the street with the view of the gulf, extending along the folds of the land topography. In addition, every living area within the residence was associated with the garden and the landscape. Inside the house every space with the outside environment ... 8 terraces forming a total of 98 houses in the building blocks Hanging Gardens'de each house has a garden ranging from 400 m2 to 60 m2.





Hanging Gardens is a mass housing project consisting in which the major design objective is to provide users with the comfort of a private residence within a collective living environment.

The buildings are positioned on a steep site with reference to the topography lines of the slope, thus minimizing interventions into the natural topography while creating residences with large gardens that merge with existing greenery.

Aiming to establish an intimate neighborhood relationship, the residential units are lined up along a wide pedestrian walkway with a view of the bay, which extends along the curves of the topography.

Each living space within the house is connected with the garden and vista. All interiors are integrated with exterior space.     


  • 120 indoor, 150 outdoor parking
  • 24 hour video and physical security
  • Smart home system
  • Automatic blinds
  • Multi split air conditioners
  • "4 Seasons" glass that does not pass hot and cold
  • Natural gas floor heating
  • Panoramic horizontal lift
  • Inside elevators
  • Fitness room
  • tennis court
  • basketball court
  • Chlorine-free semi-olympic outdoor pool with salt water
  • Sauna
  • Natural walking and biking trails
  • Children's pool and children's play areas
  • Artesian, hydrofoil and generator
  • Shelter
  • Event and leisure halls


MSG Sphere - Media Facade Event Center Concept in London


About Populous Architecture

Project signed by the Populous office must receive from sporting events to great music shows.

The first images of "MSG Sphere" have just been released. Designed by the Populous office the stadium will be located next to the Olympic Park in East London, and should range from big shows to sporting events.

With a seating capacity of up to 18,000, the media facade event center is much like a gym that is being built by the same Las Vegas office - but it's not less impressive, though.





The outside will be covered with screens capable of projecting the most diverse images, besides promoting artists and brands. The internal area must have a screen that MSG describes as "the highest media display resolution on Earth". The technology would be able to transport the audience to the most diverse universes, such as the seabed.

Located in Stratford, next to the Westfield Shopping Center, London's new media facade event center is part of the post-Olympic 2012 revitalization plan and will have star neighbors such as the new Victoria & Albert Museum (V & A) and University College London (UCL).


Cozy Luxury Apartment Design by Carla Felippi uses Architecture of Happiness


About Carla Felippi

Cozy luxury apartment design uses architecture of happiness to win cozy environments. Spaces multiply with natural elements, lighting, functionality and comfort.

For moments of conversation and relaxation, the living room is the ideal place, marked by light colors that enhance the amplitude of the environment - the Carrara marble floor dialogues with the raw linen curtains and the gray wallpaper, both KYOWA.

The expression "architecture of happiness" has gained global reach after the philosopher Alain de Botton defined the concept in a book - Carla Felippi has since chorused Botton's explanations, and applies the concepts in her work. "It's my way of doing architecture," she says. Proof of this is this coverage in Santos, on the coast of São Paulo. The couple with two children wanted the atmosphere of a house, full of simplicity, to live at ease.





The lighting inspired by the light of the moon creates an intimate atmosphere in the external area, equipped with a comfortable swimming pool and integrated to the living room.

"I tried to multiply spaces that are nice to be, simulating how to use each one," he says. The functionality and comfort that guide the work of the professional allied with the lighting, another of its strong brands. Concerned to strengthen the connection of the apartment with nature, she bet on plants, materials such as wood and fibers and shades of blue that evoke the sea, as well as open areas where rainfall can be seen.

The staircase skirts an 11 m high pendant designed by the office, which can be seen from the three floors of the residence.

To illustrate her involvement with the project, Carla quotes Dutch designer Marcel Wanders: "I'm here to create an environment of love, to live with passion and to turn the most exciting dreams into reality."

The double bedroom in this cozy luxury apartment design has cabinets with mirrored doors and furniture designed under the TV, both SCA, plus capitonê panel used as bedside and automated curtains, both KYOWA.

"The house offers the experience of living. It gives the inhabitant sensations and replenishes them with tranquility or agitation, according to the choices of lighting, fabric or landscaping." - Carla Felippi

Beautiful Beach House Interior with Suspended Staircase


Built in Ubatuba, on the coast of São Paulo, the elegant architecture house with Anderson Muniz design combines marble and cumaru drawn at right angles.

It is one thing to have art at home, another is to make it a structural element. So it is this beautiful beach house interior with suspended staircase created by the architect Anderson Muniz in Itamambuca Beach, in Ubatuba, on the coast of São Paulo. The 1100 m² of construction already make a good impact - accompanied by sawn marble flooring, cumaru panels, double height ceilings and an internal area that extends outwards like a root looking for the sun.

Here, at the center of all this, on the ground floor, next to the living and the gourmet area, there is still a staircase like never before seen, designed by designer Hugo França. "When I invited him to draw it, he was so excited that the next day he called and told what he imagined for the place," says Anderson. And the idea was quite bold - why not a log around which the steps would be set? The assembly required a metal pin that, inserted in the center of the black angico, crosses the lining. Even though it is all tied up, it is an organic and light element in the heart of the house.





"The first step was to find a fallen tree in the region, for which we have the collaboration of Gaúcho, a partner who lives in Itamambuca and knows the local biome very well." After a month, we located in the Atlantic Forest a monumental Red Angelim, organic forms and robust structure, "explains Hugo França. "It was the biggest interior piece I ever produced and the second ladder I designed, a challenge for me, because using a very organic structure and a ladder that needs to have geometric steps in its surroundings is not an easy task."

There were still some final details of the project to be carried out, but neither did the anxiety of the couple of owners, with their children and grandchildren, who decided to open the house during the holiday season in 2017. This true center of family reunion already had everything they needed, including a ladder-shaped sculpture. Or vice versa.

Anderson designed the six suites - four upstairs and two downstairs - and the home theater pretty much the same size. "Here, I did not want to use this old story master suite, they are all the same," says the architect. In the kitchen, several members of the family of Bahian origin take turns with the pleasure of performing good dishes and savoring them around a large table and then spreading out on comfortable sofas and armchairs, almost all made to measure .

The eyes see an elegant, silent architecture, with slabs advancing on both floors, giving space a unique personality. But the house is contemporary beyond what one can see. Fully automated, its controls can be operated from a distance, from the opening of the curtains to the pool's whirlpool.

To accomplish the work, architect and owner opted for a metal structure, which accelerates the execution time and does not generate waste. There was a house on the ground, it's true, it was totally demolished. All that was left of it was donated and reused, from the rubbish (quite useful for landfills) to the wooden frame. The local laws of an area of ​​environmental protection are strict, and finding the right land does not mean being able to buy it. Hence the option to acquire the property and "disassemble" it to erect a new dwelling.

Anderson Muniz is now working on a new stage: to make the house energy-saving from a photovoltaic panels, a plan still under development. Surfer and capoeirista, he is part of a generation for which all this is already very natural. With the Itamambuca project in progress, he eventually settled in Ubatuba with his wife and two children. Their design, as well as their lifestyle, are proof that ethics and aesthetics can indeed make a marriage happy.


200 sq m House Integrated with Nature by FCstudio, São Paulo


About FCstudio

Property of 200 m² establishes several types of relation with the environment.

This 200 sq m house integrated with nature in a low verticalization neighborhood in São Paulo was designed by a young architect to become his own home. The main challenge was to build a corner building, with two facades leaning against the neighbors, that took full advantage of the land and natural light without impeding the privacy of the resident.

According to the professionals of FCstudio, an office that signs the architectural project, including lighting, interiors and construction, the house with metallic structure establishes several types of relation with the environment.

The ground floor can open fully so that the tropical landscaping of the land integrates into the internal space, where the boundary between interior and exterior is diluted. The entire floor is free of barriers, except for the kitchen and toilet, which function as a "functional island" separating the areas.





The opposite happens on the upper floor, where the facade can be opened or fully closed by steel doors with electrostatic painting that block the direct solar incidence and preserve intimacy, acoustically isolating the intimate area and ensuring the intense natural ventilation.

Already the garden on the terrace of the property allows the observation of sunrise and sunset and enjoy the view of the surroundings from a high point in a neighborhood composed only of low houses. In addition, the green roof contributes to the maintenance of the temperature balance inside the house, and heating of water is done with solar panels.

Mediterranean Style Home with Industrial Details, Algarve, Portugal


About White & Kaki

This mediterranean style home with industrial details in Algarve, Portugal, has uncluttered environments with notes of sophistication.

In this house between the countryside and the beach in the Algarve region of Portugal, references to the Mediterranean Sea and the industrial style are found in rustic materials, works of art and pieces made with the perfume of the ocean and notes of sophistication.

A wabi-sabi accent permeates the interiors signed by the White & Kaki office of Carlos Rocha and Vítor Duarte. The duo was responsible for the total renovation of the property, which is characterized by different openings to the exterior, and took advantage of the integration between the interiors of the residence and its surroundings, where native vegetation sets the tone.

"The client wanted a relaxed home integrated with the landscape," said the decorators, who invested in materials of the region mixed with lamps and other pieces of different styles, brands, consecrated artists and emerging names. "It was necessary to preserve the sensation of freedom and of space, result obtained by taking advantage of the right foot, peeling the interior, and the visibility to the natural scenery."





The entrance is through a wooden door, designed by the studio, which leads the visitor to the generous living room where, in addition to the cement staircase with hand-worked iron railing, the high ceilings and the glass openings framed by iron that give access to the garden.

The bucolic atmosphere extends to the kitchen, where stands the rustic wooden table with feet of iron in contrast to the white of the planned cabinet. On the table hang glass lamps signed by the designers of W & K, one of the many exclusive pieces.

On the ground floor there is space for two bedrooms, a suite and a bathroom. The smaller dormitory has access to a small, Mediterranean-inspired patio, which in turn connects with the kitchen. As well as the living room, it overlooks the garden with pond and balcony.

Climbing up the cement stairs comes to the mezzanine, where are the closet and the owner's room, which includes a bathroom divided into two areas. Highlight for the environment composed by an oval bathtub next to the fireplace.


Metal Mesh Integrates Chinese Office Architecture to Nature


About AOE

Project: Chongqing Sunac One Central Mansion Sales Pavilion
Architecture: AOE
Year: 2017
Location: Yuzhong District, Chongqing, China

Upon being hired to renovate the architecture of a sales office in Beijing, China, Aoe's office invested in a project that visually integrates construction into nature and thus pays homage to the Chinese architectural tradition.





The integration was made thanks to a metal mesh that is in front of the facade of the building and works as a kind of armor that surrounds it. And that choice was not random. Unlike Western architecture, which is largely based on a constructive system supported by masonry, the Chinese seek to make buildings a continuation of external spaces. By putting a mesh facing out, the professional created a structure with curvilinear lines dictated by the curves of nature.


Biofacade Technology and Microalgae-Covered Buildings by XTU Architects


About XTU Architects

The biofacade technology provides natural insulation, absorbs carbon dioxide and produces oxygen. XTU Architects proposes algae-covered towers for Hangzhou.

Huangzhou, China, can win another daring architectural project. It is that the French studio XTU Architects developed a project of four twisted glass towers. So far so good. The building is even more curious to have the facade lined with panels with microalgae.

Called French Dream Towers, the buildings must include biofacade technology. The algae layer provides natural insulation and compensates for the building's environmental impact by absorbing carbon dioxide and producing oxygen.

"The culture of microalgae on the facade of building is a process developed by XTU for several years. It allows symbiosis: the biofacade uses the thermal building to regulate the temperature of algae and at the same time these biofacades allow a much better insulation of the buildings", architects said in a statement.





Arup was a pioneer in biofacade technology five years ago, with the world's first algae building in Hamburg, Germany.

Microalgae growing in glass panels can be used to generate renewable energy. According to the publication, XTU Architects suggested that in case of its Hangzhou towers, algae could be harvested for use in medicines or cosmetics.

One of the towers should include restaurants, a panoramic bar, a hotel, a spa and a beauty salon. Another tower would be dedicated to art, with galleries, etc. Already the last tower will be for business, with offices, startups and spaces of coworking.