Renovation with Colorful Cement Tiles in Grey Décor Apartment


About Karina Korn

Design: Karina Korn
Area: 307 m²
Location: Perdizes, São Paulo, Brazil
Photos: Eduardo Pozella

Renovation with colorful cement tiles in grey décor apartment injected spirit into the kitchen with the linings and, in the living room, the pictures of living tones give charm.

A secret for the grey décor to gain joy? Bet on sober tones lit by vibrant colors at strategic points. This was done by the architect Karina Korn in this 307 m² apartment in Perdizes, São Paulo. The unique and versatile result is far from monotonous and can be easily changed over the years by changing few elements.

There lives a family with three children of different ages, who wanted, above all, that the renovation bring privacy for each one for friends visits. The unusual request came along with the proposal of not having TV in the living room, and a sober decoration in the living room and that reflects their personalities in the rooms.





Living and dining integrate and form the main area. Each opposing wall has gained a mosaic of Portuguese stones and colorful pictures, which give life to the space.

The grey kitchen, with ornare white cabinets, comes out of the ordinary. The pediment of the sink and one of the walls received Marcelo Rosenbaum colorful cement tiles.

Contemporary Home with Garden Design


Land area: 800 sqm
Construction area: 980 sqm
Area of garden and terraces: 360 sqm
Location: Bosques de las lomas, CDMX

About VGZ arquitectura y diseño

Openings make the sustainable architecture to receive the maximum of daylight in this contemporary home with garden design in Mexico City, which also captures rainwater.

The architects of the Mexican office VGZ arquitectura y diseño thought more about the openings of this house to receive the light of the sun than in the construction itself. For them, this would result in seamless integration and fluidity with nature. Each residence environment in Mexico City is designed to connect with the green.

Lots of glass cloths and sliding doors make the boundary between interior and exterior even smaller. Even on rainy days the indoor spaces receive natural light. Concrete, glass, wood and stones reinforce this connection with nature.

On the ground floor, the library is one of those spaces with access to the common garden. Surrounded by shelves and walls lined with wood panels, the space follows shades of brown so that the attention turns to the green outside.

In addition to requiring little artificial light during the day, among the sustainable solutions is rainwater harvesting.

The feeling of being free in a contemporary home is what led the architects to think of the landscaping to compose the decoration inside and outside the contemporary home with garden design. The idea is to live with freedom in the city - and this is done through access to common and private gardens, designed especially for the residence.





Description from architects.

The compositional scheme starts from an L in which the planes are phased out to create a set of inputs and transparencies that erase the inner-outer borders and link the different spaces. Surrounded by a garden or terrace on all the facades, the concrete works as a structure and finished at the same time, achieving a palette of materials that change in the same planes, concrete, glass, wood and stone.

We seek to respect the environment in every aspect, taking advantage of rainwater, treating the black water and generating electricity with the sun. We achieved a very transparent house where the walls are finished structure.

Renovation Without Work - 10 Small Ideas to Transform Your Home

If you are one of those who just hear the word "renovation" already feels chills, your nightmares are over! Professionals in the area selected small tips to transform home decor without breaking walls! Are you curious?






1 - Lamps
2 - Plants
3 - Headboards
4 - Paint
5 - Wallpaper
6 - Stickers
7 - Colored woodworking
8 - Wall plate
9 - Colorful furniture
10 - Vinyl flooring

Useful articles

Please check all options below.

Modern Minimalist Home with Breathtaking Views in Los Angeles, California


About SAOTA

Perched high on a hill in Bel Air, Los Angeles's premier neighborhood, this modern minimalist home with breathtaking views built in the 1970's has been completely remodeled by professionals from the SAOTA design and architecture studio, who combine the aesthetic freshness of today with the organic feature of California's modernism to form a privacy-defined dwelling and a breathtaking view.

At the request of the residents, the old house in Spanish style underwent a complete renovation that maintained only its original structure. And since the location offers a panorama that goes from downtown to Century City with the mountains to the east and the ocean to the south, architects have tried to value the beautiful light of the North American west coast by creating generous openings that invite the landscape to invade the interiors.





A balanced play between wood, concrete and glass is already on the facade, which has been redesigned, according to the architects, as a sculptural composition. From the entrance hall, an asymmetrical passageway carved into the main body of the house intentionally postpones the discovery of the skyline, framed by the high ceiling of the living room. "There is a transition between the severe forms of the entrance, anchored in the slope, that open space for a lighter structure as one moves through the interior," say the architects.

Here the Californian lifestyle translates through the lightness in spaces, which serve the varied purposes of a modern family. In the new layout, the swimming pool has gained the company of linear beds that color the surroundings of the house without hindering the view of the horizon. Meanwhile, a structure creates a natural extension of the inner spaces outward and provides protection from the sun when dining is the idea of ​​relaxing in the open air, watching the palm fronds under the blue sky of Los Angeles.


First 3D Printed Concrete Homes Project in the World



Technology
About Houben Van Architecten

Project Milestone


The Municipality of Eindhoven, TU Eindhoven and the companies Van Wijnen, Vesteda, Saint Gobain-Weber Beamix and Witteveen + Bos are going to realize the first habitable house that will roll straight out of the printer. The house will be the first of five houses of 3D-printed concrete, which will be placed in the Eindhoven new-build neighborhood Meerhoven in the coming years. The 3D printed concrete homes of the project, called Project Milestone, are realized one after the other, while research on technology remains in development.

Project Milestone can rightly be seen as a milestone for many reasons. Not only from the point of view of the technology and the builders, but also from the design, the municipality, the future occupant and the landlord. If the first occupant gets the key at the beginning of 2019, there is a home that meets all the comfort needs. Made sustainably and energy-efficient, but also a comfortable, light and quiet house. In a fantastic natural wooded area.





Disruptive

Ultimately, the project will have five 3D printed concrete homes, with both the printing technology and the design of the house becoming more and more complex. If the ground floor first home is printed off-site, the two-story fifth home will be manufactured entirely on-site. The development of the 3D concrete printing technique will therefore be beautifully perceptible. For the collaborating partners, however, Milestone is emphatically not an experiment. They see development as a major innovation that can be disruptive for the (housing) construction sector. After all, concrete is the most used building material in the world.

The design is not just like a house, the futuristic design has also succeeded in being timeless. The design results from the typical possibilities of the new technique. The 3D printing technique gives shape freedom, where traditional concrete is very rigid in shape. This freedom of form has been used here to make a design with which the houses naturally blend into their wooded surroundings, like boulders. As if the five buildings were abandoned and have always been in this wooded oasis.


Bosrijk

The 3D printed concrete homes will be located in Bosrijk, in the Meerhoven district. Bosrijk is being developed as a 'sculpture garden', with high-quality, ambitious architectural projects placed as sculptures in a continuous landscape. This sculpture garden is not just to look at, but also to enjoy actively. The ultimate Forest Enthusiast is therefore not behind the geraniums in his home, but is an 'urban cowboy' or 'city nomad' who chooses his home as a base for a dynamic life full of work, recreation and nature experience in a particularly scenic environment.

Haddock House for Sale - Designed by Frank Lloyd Wright in 1939


21.06.2018

Architect: Frank Lloyd Wright
Area: 1,300 sq ft (120 sq m)
Location: Ann Arbor, Michigan, USA
Build Year: 1979

A new property designed by renowned architect Frank Lloyd Wright is for sale. Known as Haddock House, the house, located in Michigan, USA, was designed in 1939, but only saw the light of day 40 years later.

The 120 square meter property has two bedrooms, two bathrooms. The kitchen has been renovated but, according to the announcement, retains many original Wright touches. The design still reveals vaulted ceilings and tall windows.





According to Apartment Therapy, astrophysicist Fred Haddock commissioned the construction of the project in 1979 in Ann Arbor, which was overseen by Charles Montooth of Teliesin Associated Architects.

Neutral Palette Living Room in Beautiful House in Curitiba


About SCK Arquitetura

Architect: Eliza Schuchovski, SCK Arquitetura
Area: 500 m²
Location: Pilarzinho, Curitiba, Brazil

Project privileges minimalist essence in the property of a young couple with two children.

Preserving the wide and free circulations was one of the priorities of the architect Eliza Schuchovski, of the office SCK Arquitetura, when designing the interiors of this residence of 500 m² in the neighborhood of Pilarzinho, in Curitiba.

The owners of the property, a young couple in their 35s, and with two small children, wanted the décor to be in tune with the architecture, marked by a minimalist and contemporary proposal.

Following the architectural design signed by Mario Biselli, Eliza sought to value the pure and soft lines to create a lightweight layout in which the use of the apparent concrete is balanced by the presence of the wood.





The result is a contrast of materials that evokes the hot and cold, the noble and the rustic. While the apparent concrete overlays some structural beams and columns and the sandstone is present in the lining of some walls, the wood brings temperature to the floor, which extends to the porch deck.

Eliza opted for a natural shade blade for the joinery and complemented the linen décor. "They sophisticate the environments without loading in the composition", emphasizes the architect, who invested in the combination of textures in harmony with the palette of earthy tones, investing also in contemporary objects and mirrored surfaces.

According to her, the presence of different textures in overtones brings timelessness to the spaces. The lighting project, in turn, seeks to create scenarios and flexibility of different uses. "The games of light and shadow valued every point of the project and the different textures of materials," she says.

Neutral palette living room in beautiful house.

Axiom Space First Tourist Space Station Interiors


About Axiom Space
About Philippe Starck

The Axiom Space project is due to be ready by 2020 and will cost £ 41 million per ticket

If you think 2018 is the year of flying cars and dream of it since the futuristic episodes of The Jetsons, wait a little bit longer. In 2020 with the Axiom Space project you can go to space - a lot better, right? Unless you have £ 41 million to pay for the ticket and make the 10-day trip to the Axiom space station connected to the ISS. The space tourism program will include a 15-week training led by astronauts to make everything happen in the best way. And no one more conducive to drawing the interiors than the master of technology Philippe Starck.

The first commercial space station will have crew quarters, meal area and common environment for people to interact with. "My vision for the housing module at Axiom Station is a comfortable egg that is inviting with soft walls and a design perfectly in tune with the values ​​and movements of the human body at zero gravity," he commented in an official announcement.





According to the announcement made by Axiom, the project was also designed to improve life in orbit and offer passengers a certain level of luxury. Which was translated into large rectangular windows covered with gold and rounded corners to see the Earth framed from afar. The private cabins also have suede-lined walls dotted with LED lights that change color according to the time and distance between the ship and Earth. "Just like all the shades of day and night lights and colors, this "egg" will bring mood and rhythm to its osmotic inhabitant," said Starck.


Prefab House in Italy Turns in Search of Sun

Mechanism allows to vary the landscape and direct solar panels





Video
About Protek

The architect Roberto Rossi designed a prefab house in northern Italy that rotates 360 degrees in both directions. The idea is that the rotation movement allows to offer different views for the residents and also direct the solar panels installed in the property in order to better capture the light.

The octagonal building built near the town of Rimini balances on a central pillar that rotates mechanically. "A house that was capable of turning was a customer request from the beginning of the project," Rossi tells. "In addition to appreciating the changing landscape according to the positioning, he is passionate about machines and mechanisms."





The project, whose main challenge was to maintain lightness, is inspired by Villa Girasole, another spinning house built in Italy in the 1930s. The work of architects Angelo Invernizzi and Ettore Fagiuoli moves on circular trails around a point central. "We have rediscovered the futuristic and avant-garde appeal of Villa Girasole," says Rossi.

Beautiful Kindergarten Design Project by Kientruco


Plans

Project: Chuon Chuon Kim 2
Architect: Kientruco
Area: 409 sqm
Location: Ho Chi Minh City, Vietnam
Year: 2016

This beautiful kindergarten design project was developed in Ho Chi Minh City as children's educational space that stimulates and captivates meaningful meaningful and inspirational cross interactions amongst the adult and the children. Environment within the school contains an openness and a conscientiousness with a spark of curiosity that can allow people of all ages to explore the kindergarten space in calming and relaxing  atmosphere.

As Kientruco has engaged in numerous projects in educational sphere, architects recognize that past experiences and acquired skills are equally as important and valuable as the responsibility of nurturing the kids. This activity invokes an interest within the staffs and the teacher, and a sense of pride. It embraces and inspires them, for that they have chosen to dedicate their lives to the well-being of the children and to the education process on a daily basis.





Like a building from a giant Lego's, this beautiful kindergarten design project is designed and built entirely with bare brick forming openings and patterns that are playful to the eyes, suggesting a unique aesthetic value and additionally promoting fresh air through natural ventilation.

Utility rooms and classrooms are organized around a central playful core structure. Each floor is designed in an alternating pattern to encourage children to be more receptive to their surroundings, enhance vertical interaction, and stimulate their inner creativity.

The core space is full of movement and ample, by contrast to the calming atmosphere of the classrooms. From the green garden on the ground floor, the volumes form an aperture that incases a continuous perspective that is visible from outside in and inside out. Continually upward, the interior spaces connect to an open rooftop garden, waiting to be discovered with a rewarding experience of the infinite vista of the Saigon river.

The journey of discovery in this beautiful kindergarten design project is a very liberating one because of the continuous changes, and the endless experiences that are tailored personally to each space. Conclusively, Chuon Chuon Kim 2 Kindergarten is a place of surprises that will never cease to tickle the curious souls, children and adult alike.