Google Office Interiors


Google offices are known to be fun! These photos below, are from different Google work places around the world.

Zurich, Switzerland Design by Camenzind Evolution
Madrid, Spain Design by Jump Studios
Munich, Germany
Milan, Italy

Compass Pointe House - Luxury Home in Whistler, British Columbia, Canada


Design of this luxury home in Whistler was inspired by beautiful nature of Whistler Mountain and Blackcomb Mountain. Made from local wood and stone, the house has an inviting and interesting exterior, with large windows which ensure beautiful unobstructed views of the scenic mountain peaks nearby. This luxury home in Whistler has five bedrooms and seven bathrooms. “Luxury additions” include a wine cellar, a recreational room with a pool table, a gym with hardwood floors, full bar and gas fireplace. The house also features a garage for three cars and a generous play space that is protected and quiet.

Architecture Sean Anderson, Progressive Concept Design
Interior & Exterior Finishes Kelly Deck
Project Compass Pointe House
Year 2009
Photos Kristen McGaughey

Small suburban residential home, Switzerland


This small suburban residential home located in the countryside of Switzerland. Designed by FOVEA Architects, country cottage makes an unusual impression with a pronounced angular shape of the facade. The upper part of the house is tilted at an angle of 40 degrees and the windows facing south, this geometry allows the direct rays of the low winter sun to penetrate freely into the room and at the same time protects the house from excessive heat from the hot summer sun. The house was delivered to site in assembled and on site sheathed with pine boards, allowing the cottage to fit harmoniously into the local architecture.

Photographed by Thomas Jantscher

House-Library with Bookshelves in Interior


This private residence is easy to mistake for a small public library. One of the walls of the house to a height of three floors of fully occupy the bookshelves. Open office to read and work located on the upper level, while a place for cooking and dining on the ground floor, out of sight from the outside.

Design GrupoSP Arquitetos
Project Morro do Querosene House
Year 2008
Photos Nelson Kon

Ocean View House on the Rock in Chile


The ocean view house on the rock is located in a remote area in Chile, on a steep rocky cliff, and containes a radically open area without a railing above the incredible dizzying precipice with a beautiful view of the ocean.

Architect Alvaro Ramirez designed two sets of spaces that have no adjacent walls and separated from each other and from the sea with the wall consisting of a simple wooden frame with glazed apertures. In one group of premises there is a living room and in another there ara bedroom and bathroom.

Description from architects: House in Buchupureo

This small ocean view house on the rock is located in a remote tip of the south-central Chile, specifically in Buchupureo, VIII Bío Bío Region coast. The project develops way dialogue with its environment, either by the material used for space development, as well as by the way of implementation on the site. The house perches on a steep slope through piles, which lessen the project intervention on the ground.

This ocean view house on the rock develops 3 spatial areas that respond to the acts of the rest. A room with bathroom, a space that meets the room with the kitchen and a terrace in the middle as the articulator of both. All spaces seek panoramic view of the Pacific Ocean. The terrace serves as hall space inhabitant, it is proposed as an intermediate space because it is located between two interior spaces, provides wind protection and allows to live in the expanse of the ocean.

The structure mostly is in sight giving the shape of the house. This was conceived with local wood (pinus radiata), it is how the partitions are made in radiata pine, which were treated differently based on their role. For the structure of pillars and beams and pieces of 4 "x6", 2 "x6" and 2 "x5" they were used. All were impregnated to give them protection against moisture. Linings for use pine was ¾ "x4" brushed without any treatment. Finally for a tongue and groove siding 1 "x4", which was painted with carbolineum.

Project of the ocean view house on the rock establishes a close relationship with the local architecture using wood and stone 'flagstone' as predominant materials. (Most of the fences in the area are built with stone walls and flagstone mud, as well as many older homes).

The roof structure is wood and worked as a plane that folds up slightly, which is clear from the structure of the walls letting a light to create a feeling of spaciousness. The flagstone was used to coat and protect the cover, turn it was thought as an element of both cultural adaptation (local architecture) as a natural (landscape elements).

Design Alvaro Ramirez, Clarisa Elton
Project Casa en Buchupureo (House in Buchupureo)
Location Buchupureo, Chile
Year 2006-2007
Photos Carlos Ferrer, Álvaro Ramírez, Clarisa Elton

House with outdoor patios, green roof and clear-sided pool


This stunning green house is designed in the best tradition of eco - architecture, the most prominent elements of the building include the green roof, outdoor patios and clear-sided pool.

Sculptures by Bruno Torfs in Australia


The unique and original sculptures by Bruno Torfs in Australia. The whole garden of these artworks were destroyed in a bushfire in February 2009, but Bruno Torfs has restored part of the exhibits.

Neuschwanstein Castle, Bavaria, Germany, Alps.


Neuschwanstein Castle (1007 meters above sea level), literally translated: "The New Swan Rock", located in Bavaria. Earlier in place of the castle there are two fortresses Schwangau. In 1869, by order of King Ludwig II began construction of "magic castle". Supervised the construction of architect Eduard Riedel, decoration of the castle was engaged in Christian Yank. The palace was completed in 1883, the royal apartments were on the 3 rd and 4 th floors of the main building of the castle.

Meteora cliffs monastery in Greece


Meteora is an area in central Greece, which is famous for its monastery, built on the tops of high cliffs. This unusual layout of buildings each year attracts many tourists.

Parthenon. Temple in the Athenian Acropolis, dedicated to the Greek goddess Athena


 Parthenon - a temple in the Athenian Acropolis, dedicated to the Greek goddess Athena, which the inhabitants of the city of Athens was considered its protector. Its construction began in 447 BC and was completed in 438 BC, although the decoration of the Parthenon lasted until 431 BC This is the most important surviving building of the architecture of Classical Greece, generally considered the culmination of the Greek Doric order.

Luxury house in Surfers Paradise, Queensland, Australia


Australian luxury Seafarer Residence by Jared Poole optimises luxury throughout. This 4 story home contains multiple bedrooms, an innovative lighting system showcases the flowing shapes of the facade of the building at night and a basement car park.

This luxury house is located by the sea, only 60 meters away from the beach, allowing owners to have beautiful sea views from panoramic windows while providing privacy from neighbours.

Strongly expressed flowing forms and lines emphasize a deep relationship with the surrounding. A balanced application of vertical and horizontal elements complements the use of framed sections to provide desired impression and relief to the visual bulk of this beautiful house.

Architecture Jared Poole
Project Seafarer Residence
Site Area 1390 m2
Building Area 1880 m2
Location Surfers Paradise, Queensland, Australia
Year 2010
Photography Scott Burrows

Natural Log Homes, New Zealand


All of these custom log houses are built from natural logs in New Zealand by Natural Log Homes, all logs are fully scribe-fitted to each other. All these log home shells are handmade, and the grooves and notches are cut and scribed by craftsmen, not by machines.

Hotel in Phuket Island, Thailand


Sri Panwa Hotel is a luxury resort in Phuket, Thailand, which offers tourists a number of exclusive villas. The villas are decorated in a contemporary tropical style, unique marine theme in the interior of the villas are in perfect harmony with the environment of Phuket, while being simple and providing tourists a luxury of modern life.

Hotels Alila Villas Hadahaa in the Maldives


SCDA Architects designed the first luxury resort in the Gaafu Alifu Atoll in the Maldives - the Alila Villas Hadahaa. Ten kilometres away from its neighbour islands, Alila Villas Hadahaa promises turists unspoilt beauty of the Maldives and the original tranquillity which first drew travellers to experience the charm of the destination so many years ago.

All villas were designed to best deal with the tropical climate conditions; waste treatment plants and rainwater harvesting were implemented; and green design elements include open ceilings and high roofed areas, window shading, cross ventilation in all indoor spaces and deep roof overhangs.

House with big windows and the swimming pool. Madrid, Spain.


Architecture studio A-Cero designs contemporary truly amazing houses, among them the Vivienda 19, villa located near Madrid. The house’s front is a mixture of large windows which bathe the Vivienda house in light throughout the day and marble smooth travertino.  The luxury open-plan house is made up of 3 floors: the basement, the first floor and the second floor. Also there is an illuminated 80 sq. m. swimming pool which enhances the contemporary art of A-cero`s latest project.


Mountain house, Nova Lima, in Minas Gerais, Brazil


All social and private house areas were developed in single level faces the mountains. The verandas of the premises are turned to the grassy courtyard with the swimming pool, a water mirror, a douche and a cascade is located.

Architect David Guerra

Retail mall in Kuala Lumpur, Malaysia


Designed by Stephen Pimbley, SPARCH’s director and founder, the ambition is to make an exciting and unique retail destination, standing out among its competitors. Because Mont Kiara is a predominantly residential neighborhood is family orientated. This family spirit is captured in the building design which uses a ‘friendly’ palette of finishes in texture, feel and color. Shoppers entering the atrium will step into natural sun light cascading onto a pixelated ‘floral’ floor surface, paying homage to the buildings tropical context and providing the space with a unique identity. The floor surface depicts an abstract image of the hibiscus flower which is used as a device to identify zones for events and displays and to guide shoppers into the atrium. The geometry and energy of the floor pattern is carried into the structure of the roof that vaults the atrium; a steel shell supporting an ETFE pillow roof. Hereunder themed events, cultural performances and activities will be staged to entertain and engage visitors.

Key on achieving the ambition is based on the following design principles: Provide an attractive environment and stimulate the senses to move through. Deploy a circulation strategy as a continuous loop, this making all shops equally accessible and easy orientation. Locate physical and visual attractions enticing shoppers to explore all areas.

Photographs: Milk Photographie

Cabin on the shore of Shuswap lake, British Columbia, Canada


Mature Cedar, Poplar and Fir trees litter the site on the west, north and east sides. The southern portion of the site rolls towards the beach, dominated by 180-degree views of Shuswap lake and the low-lying hills that bound the lake’s opposite shoreline.

Designed as a seasonal retreat for a couple, this 2300 square foot single-level house was conceived to support weekends of casual outdoor/indoor living for the owners and their guests. One of the main design objectives was to seek ways of marrying a traditional cabin vernacular with a open-concept space, modern, contemporary, tailored to its site and facilitating an ease of movement between exterior and interior spaces. This was achieved with the support of an extensive use of wood.

Upon entry into the space a clear structural order in wood becomes apparent. The interior spaces of the cabin are organized around a central circulation hall lined by a row of exposed 7”x 7-1/2” Douglas Fir glulam posts, and punctuated with light cast from skylights at either end. A 7”x12” glulam beam supporting 3”x9” exposed glulam joists, leads one from the main entry to the living area of the home as it gently rises to create a tall, light filled volume. In the opposite direction, the wood ceiling slopes down creating the compressed, intimate spaces of the guest bedrooms and library. A large outdoor room carved out of the plan separates the ‘guest wing’ from the rest of the cabin and serves as a shaded refuge from the intense summer sun. Glazed on its north, west and east sides and open on the south, the outdoor room allows for lake views from deep within the interior and blurs the boundary between outside and inside. Detailed to allow their bottom track to be flush with both exterior and interior floors when open, large sliding doors on the eastern side of the outdoor room expand the interior space outwards further eroding any clear demarcation of interior versus exterior spaces.

Together with a supporting cast of natural materials, wood ultimately works to shape, define and unite the spaces of the home seamlessly from inside to out. Western Red Cedar clad exterior walls continue through to the interior, becoming tactile elements in the enclosed space and important details in consideration of the overall interior palette. Vertical grain Douglas fir built-in millwork throughout the home references the living firs on the native lakeside site and imbues the clean, simple spaces with warmth and texture. Juxtaposed to these varying soft wood tones is a monolithic polished concrete floor and robust slate fireplace that anchors the home and draws one’s gaze upwards to the exposed Douglas Fir glulam roof structure and ceiling decking. These structural elements extend out to the exterior and define the continuous roof line that quietly commands the north and south elevations. Subtle sloping undulations in the roof structure delineate the three main segments of the house: the living area, the guest-wing and the owners’ bedroom with en suite bathroom.

Photography: Ivan Hunter

The Scholl Residence in Aspen, Colorado, USA


The clients Studio B Architects dwell between Aspen and Miami and are avid collectors of photography and videography. They requested an architecture and a solution that would exhibit their revolving and expanding collection. The house exterior is composed of sand-blasted concrete, custom zinc panels, tempered glass railings and aluminum window/door glazing system. The interiors consist of cantilevered oak floors and stairs, darkened oak flooring, Carerra marble, European engineered cabinetry, integral plaster ceilings and walls and porcelain shower enclosures. The architecture is sober and calculated in its detailing and is reduced to its essence. Resolution of elevation and plan were reduced to the most lowest honesty and denominator of a process.

The lower level is below grade and houses the gallery space, provides two guest suites with an attached room and large wine cellar. The entry level offers a guest bedroom, the client’s  office, the garage and laundry/mudroom area. The upper level contains the dining, living, kitchen, opens to the private garden and balcony and master suite.